Copyright 2024 - Primavera Trail Race
ukbinaryoptions.net/Finpari Bonus Codes

Ultramaraton

 

Informaţii generale

Traseu: 68 km
Diferenta de nivel: 3500 m+
Timp limita: 12 ore
Start/Sosire: Șuncuiuș, sală sportivă
Start: 7:00
Taxa de inscriere: 250 RON până la 31.01.2024, 270 RON de la 01.02.2024 până la 28.02.2024, 300 RON de la 01.03.2024 până la 12.03.2024
Participanții: 150 persoane
Premiere: Cei care termină cursa în limitele de timp stabilite, vor primi medalie de finisher personalizat. Primii trei clasați ai categoriei absolute la feminin și masculin, precum și ai categoriilor de vârstă vor fi premiați.

 

Traseu

 

 Descarcare GPS track


Regulament Ultra

Despre cursă

Primavera Ultra Trail Race este un concurs de alergare montană organizat de ACS Xterra Sport Bihor. Concursul se desfășoară pe un traseu de 68km cu 3500m diferenta de nivel pozitiv.

Startul si Finish-ul vor fi deopotrivă în Șuncuiuș.

Traseul parcurge drumuri forestiere și poteci turistice, care sunt marcate corespunzător de organizatori înaintea competiției.

Toți participanții sunt obligați să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările arbitrilor pe teren.

Participare

La concurs pot participa persoanele care au împlinit 18 ani și sunt apte pentru alergări de anduranță.

Toți participanții vor semna o declarație pe propria răspundere în care se precizează că au luat la cunoștință regulamentul concursului și faptul, că organizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru accidente suferite sau pagube produse.

La ridicarea kitului de start concurentul are obligația să prezinte CI. În cazul neprezentării, organizatorii pot decide retragerea concurentului de la start.

Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage de la concurs participanții în stare de ebrietate, paricipanții care se află sub influența substanțelor stupefiante sau sunt în mod vizibil într-o stare precară de sănătate, precum și pe cei care nu au echipament corespunzător!

Categorii

UltraMaraton Masculin Open; UltraMaraton Feminin Open

Maraton Masculin 16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

Maraton Feminin 16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

Se premiază doar categoriile la care s-au înscris mai mult de 5 concurenți. În cazul în care într-o categorie sunt mai puțin de 5 concurenți, categoria respectivă va fi comasată cu categoria anterioară de vârstă.

 

Înregistrare

Înregistrarea se poate face doar prin webshopul nostru! Pe pagina de înregistrare distanța selectată se va pune în coșul de cumpărături. Se va completa formularul de înregistrare aferent coșului de cumpărături și se va da click pe "Plătesc". După aceasta, sistemul vă va direcționa către pagina securizată de plată a platformei EuPlătesc, unde va trebui să dați datele cardului bancar necesare plății. Despre plata efectuată cu succes veți primi un email de confirmare și de la EuPlătesc și de la Primavera Trail Race.
ATENȚIE: Înregistrarea se validează doar după efectuarea plății taxei de înregistrare!

În cazul plății nereușite, vom șterge și datele de înregistrare! Toți participanții vor plăti următoarele taxe de înregistrare:

Data platii Taxa de înregistrare
Ultraaraton
31/01/24 250 RON
28/02/24 270 RON
12/03/24 300 RON

 

Modificarea sau anularea înregistrării

În cazul în care un concurent dorește să modifice sau să anuleze înregistrarea, o poate face doar în scris, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În cazul în care concurentul se retrage din concurs, taxa de înregistrarea nu poate fi returnată. Concurentul își poate transfera înregistrarea unei alte persoane pe același traseu, dar intenția trebuie comunicată organizatorilor până la data de 12.03.2024. 

Validare

Confirmarea participării se poate face vineri, între orele 14.00 – 18.00.

Ședință tehnica

Ședință tehnică se va ține vineri, intre orele 18.00 – 18.30 în sală sportivă – Șuncuiuș 

Echipament obligatoriu:

 • număr de concurs – din kitul de participare – trebuie purtat până la sfârșitul concursului în loc vizibil: în față pe tricou sau pe pantalonii de alergare
 • recipient cu minim 0.5 l lichid ( apă, băutură izotonică, etc.)
 • pantofi de alergare cu profil montan
 • minim 4 geluri sau batoane energizante
 • rucsac de alergare sau borsetă
 • În caz de temperaturi joase/ploaie: pantaloni lungi (poate fi pantaloni scurti + jambieră), tricou cu mânecă lungă, foiță sau geacă impermeabilă, buff sau sapcă și mănuși.
 • frontala
 • telefon 

 

Echipament recomandat

 • bețe de drumeție, ale căror folosință în prima tură este INTERZISĂ din motive de siguranță!
 • folie de supraviețuire
 • pahar propriu, în cazul în care bidonul de apă se poate alimenta mai greu

Echipamentul obligatoriu poate fi controlat atât în zona de start, cât și pe traseu la punctele ocazionale de control sau la punctele de revitalizare. Lipsa numărului de start atrage după sine retragerea concurentului din cursă. Lipsa altor echipamente de start se penalizează cu +10 minute față de timpul oficial de pe traseu. (Vă rugăm să luați în considerare că traseul are un puternic caracter montan, cu diferență mare de nivel, cât și faptul că în ultima parte a concursului concurenții străbat un pârâu de mai multe ori!)

Startul

Startul pentru Primavera Ultra Trailrace la ora 7:00 din Șuncuiuș, sală sportivă

Concurenții pot intra în zona de start cu 30 de minute înaintea startului, doar prin zona special amenajată.

La intrarea în zona de start organizatorii pot controla echipamentul obligatoriu și bifează prezența concurentului la start. Persoanele care nu se află pe listele oficiale, nu pot intra în zona de start. Concurenții care figurează pe listele de start, dar nu confirmă prezența în zona de start, nu vor intra în clasamentul oficial.

Concurenții odată intrati în zona de start nu mai pot părăsi zona până la start.

În cazul în care un concurent întârzie și nu ia startul oficial, are posibilitatea de a porni la cursă timp de încă 10 minute, doar după ce intră în zona de start și îi este confirmată prezența de către organizatori. Concurenții care pornesc la cursă după acest interval de 10 minute, nu vor apărea în clasamentul oficial.

Puncte de control si puncte de revitalizare

Pe traseu vor fi amplasate atât puncte de control cât și puncte de revitalizare bine marcate. La punctele de revitalizare concurenții vor găsi apă, băutură izotonică, cola, banane, portocale, lămâie, etc. La competiție nu se folosesc pahare de unică folosință, lichidele se toarnă direct în bidonul sau paharul concurentului!

Suporteri/Ajutor

Susținătorii pot fi pe traseu doar în cazul în care respectă regulile de circulație, nu ingreunează sub nici o forma înaintarea concurenților de pe traseu și acceptă îndrumările organizatorilori și ale arbitrilor de teren.

Nici un ajutor venit din exterior nu este permis, doar la punctele de revitalizare sau în caz de accidentare. Concurentul ajutat în alte modalități va fi penalizat!

Concurenții se pot ajuta reciproc oriunde pe traseu, sub orice formă, inclusiv cu echipamentul obligatoriu dacă este cazul.

Este interzisă asistența concurentului din sau de pe orice vehicul!

Limita de timp

Limita de timp: 12 ore

Km Limita Timp
42,8 7:30 14:30
58,5 10:00 17:00
68,0 12:00 19:00

Descalificare

Organizatorii își rezervă dreptul de a opri concurenții pe traseu în cazul în care:

 • concurentul a pierdut numărul de start sau nu-l poartă în loc vizibil
 • omit puncte de control
 • nu se opresc la solicitarea organizatorilor sau a arbitrilor de teren. (Traseul traversează de 2 ori linia de cale ferată. În cazul în care concurenții sunt opriți, timpii petrecuți în așteptare se vor scade din timpii totali măsurați electronic.)
 • scurtează traseul
 • concurenții folosesc vehicule de transport
 • concurenții primesc ajutor exterior (în afara ajutorului în caz de accident) altundeva decât zonele de revitalizare
 • concurenții care lasă în urmă echipamente sau deșeuri/ambalaje de orice fel
 • concurenții dopați
 • concurenții cu comportament agresiv (cu colegii, cu voluntarii, cu organizatorii sau cu localnicii)
 • concurenții au depășit timpii limită

În cazul în care concurentul este oprit pe traseu și nu-și poate continua concursul, organizatorii nu pot fi obligați la returnarea taxei de participare!

Abandon

În cazul în care un concurent este nevoit să abandoneze cursa, acesta o poate face la cel mai apropiat punct de control/revitalizare, unde va fi îndrumat mai departe de organizatori. În cazul în care dorește să continue cursa, deși a depăsit timpii intermediari, oranizatorii vor prelua numărul de concurs și concurentul poate continua cursa doar pe propria răspundere. În acest caz însă, organizatorii nu mai garantează asistența la punctele de control/revitalizare. În astfel de cazuri, concurentul va fi înregistrat pe lista de finisheri doar până la punctul intermediar și nu va primi medalie de finisher.

Alte reguli

Traseul concursului străbate sau chiar urmează drumuri asfaltate, pe care circulația rutieră nu este oprită. Toți concurenții sunt obligați să respecte regulile de circulație! Menționăm că în zonele respective circulația este foarte mică.

 

Pe traseu, organizatorii vor plasa puncte de prim ajutor cu echipe mobile de la Salvamont Salvaspeo Bihor și va exista un punct fix de prim ajutor și în centrul competițional.

Conform declarației pe propria răspundere semnată de participanți, organizatorii nu pot fi trași la răspundere în cazul accidentării de orice fel a unui concurent.

 

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul în caz de condiții meteorologice nefavorabile sau în cazul în care calitatea traseului este necorespunzătoare. Această modificare va fi anuntată cel târziu la ședința tehnică cu o zi înaintea concursului. Traseul modificat va fi marcat corespunzător! 

 

În cazul în care concursul trebuie oprit din motive neprevăzute de organizatori, clasamentul va fi generat de ordinea în care concurenții au sosit la ultimul punct de control „activ”.

 

În momentul înregistrării la concurs participanții își dau acordul ca fotografiile sau materialele filmate cu ocazia competiției să rămână proprietatea intelectuală a organizatorilor cu toate drepturile care decurg din acest fapt.

Contestatii

În cazul în care un participant dorește să depună contestație, o poate face pentru o taxă de 200 RON, dar nu mai târziu de premierea oficială. Contestația se soluționează în maxim 1 oră de la depunere. În cazul în care contestația se admite, persoana reclamantă va primi înapoi taxa de contestație.